Стало відомо, яке покарання загрожує капітану "Шахтаря" Даріо Срні за допінг

Стало відомо, яке покарання загрожує капітану "Шахтаря" Даріо Срні за допінг

Фото: ФК Шахтар

Рішення може бути прийняте за тиждень.

Координатор допінг-контролю ФФУ Максим Бецко у коментарі "Профутболу" на каналі 2+2 розповів про ситуацію із виявленням допінгу у капітана "Шахтаря" Даріо Срни.

Він також пояснив, яке покарання загрожує футболісту.

"18-го числа він отримав повідомлення, і згідно регламенту та національних антидопінгових правил, він має 10 днів на те, щоб надати пояснення, яким чином ця речовина потрапила до його організму.

Якщо він не надасть ці пояснення або надасть пояснення, що він пам'ятає, як це трапилось, то автоматично його відсторонення від матчів відбудеться з 29 вересня.

Відсторонення буде від будь-яких матчів на території України. Не тільки матчів, а взагалі спортивних змагань. Навіть якщо він захоче в якийсь інший вид спорту піти, то це буде неможливо.

Теоретично зіграти на виїзді у єврокубках він може, але УЄФА прийматиме це рішення дуже швидко. Тільки-но буде рішення нашого Національного антидопінгового центру, то там на це рішення будуть, думаю, лічені дні.

Я вважаю, що він правильно зробив, що сам відсторонився. Хоча юридичних підстав на це поки що немає, тому що ніяких рішень не винесено. Він ні в чому не звинувачений. Він тільки підозрюється.

Якщо він так зробив, можливо, він відчуває, що може згадати, звідки могла з'явитися ця речовина.

Помилка неможлива. Коли я отримав вперше це повідомлення, я дивився на цей папір хвилин 15 – перевіряв кожну цифру.

У кодексі ВАДА все прописано досить гнучко. Там всі покарання, при будь-яких умовах, від попередження до 4-х і навіть пожиттєвої дискваліфікації. В залежності від того, наскільки визнають його вину.

Наскільки визнає свою вину він сам, наскільки він буде співпрацювати з органами, які будуть розслідувати цю справу. І наскільки буде в прийомі цього препарату його вина. Можливо він і не знав, що це приймає. Насправді, футболісти, якщо чесно, не дуже розбираються, які ліки вони приймають.

За кодексом ВАДА, у будь-якому випадку футболіст несе відповідальність за все, що потрапляє до його організму.

Якщо буде доведено, що він не мав наміру покращити свої фізичні якості, використати цей препарат для якоїсь переваги над іншими футболістами, у цьому випадку може бути мінімальне покарання. Наприклад, рік-два.

Якщо він щось згадає і визнає, то все буде дуже швидко – за тиждень", - поділився Бецко.

Нагадаємо, чутки про позитивну допінг-пробу Даріо Срни з'явилися 16-го вересня. А 22-го Даріо сам розповів про те, що у нього знайшли заборонену речовину і призупинив виступи за "Шахтар".

Даріо Срна має пояснити ситуацію з допінгом до кінця вересня

Даріо Срна має пояснити ситуацію з допінгом до кінця вересня

Повʼязані теми:

Наступна публікація