Стало відомо, за що ФІФА оштрафувала Україну

Стало відомо, за що ФІФА оштрафувала Україну

Стало відомо, за що ФІФА оштрафувала Україну

Фото: ФФУ

ФФУ попрощається з "кругленькою" сумою.

ФІФА оштрафувала Україну на 15 тисяч швейцарських франків (близько 390 тисяч гривень) через поведінку вболівальників під час матчів відбору чемпіонату світу-2018.

За новою інформацією, відбулося це через "дискримінаційну і неспортивну поведінку уболівальників" під час матчу із Косовом у Польщі.

Рішення ФІФА було обґрунтоване тим, що червоно-чорний прапор, яким розмахували фани, є "offensive for Polish people", тобто "провокаційний, образливий" для поляків.

Червоно-чорний прапор досі входить в довідник ФАРЕ "Дискримінаційні знаки і символи в європейському футболі". Червоно-чорний прапор в цьому довіднику значиться як "Прапор Організації українських націоналістів", яка (ОУН) "діяла під час Другої світової війни" – він нібито "використовується ультраправими і націоналістичними організаціями в Україні". Також в довіднику зазначено, що червоно-чорний прапор "образливий в матчах проти польських команд".

Нагадаємо, збірна України обіграла Косово з рахунком 3:0. Матч відбувся на нейтральному полі - у Кракові, бо наша країна не визнає незалежності Косова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація