Суркіс: на жодного футболіста не витрачав стільки здоров'я, як на Мілевського

Суркіс: на жодного футболіста не витрачав стільки здоров'я, як на Мілевського

Суркіс бажає Мілевському "всіляких успіхів" / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

Ексклюзивне інтерв'ю Ігоря Суркіса про найвідомішого динамівця за останні роки.

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.Особливе розповів про те, коли Артем Мілевський стане вільним агентом, і зізнався, що футболіст не отримував зарплату вже 3,5 місяці.

- Скільки ще Артем Мілевський може насолоджуватися гордим званням гравця "Динамо"?

- Щоб не збурювати громадськість, я взяв контракт. У Артема Мілевського закінчується контракт 5 вересня 2013 року. Він стає вільним агентом.

Я бажаю йому знайти команду, хоча розумію, що це буде складно. Тому що в Європі трансферне вікно закрите. Але може він ще на півроку вирішив зробити паузу, погуляти, привести себе у потрібні кондиції. Хоча я ще не чув, щоб футболісти, які не тренуються, були в нормальних оптимальних кондиціях.

Але я до нього нічого не маю. Можливо ми винні у вихованні, що він так себе поводив. Теж, напевно, не до кінця зуміли поставити його на місце. Але він хлопець гламурний, любить гуляти. Футбол у нього був, у будь-якому випадку, на другому місці. На першому плані у нього була тусовка та інше.

Він віддав багато сил команді київського "Динамо", але не багато ми з ним виграли. Тому, я бажаю йому всіляких успіхів. З 6 вересня він може стати гравцем будь-якої команди, яка його запросить.

Суркіс побажав Мілевському покінчити з гламурним життям та повернутися до збірної України

Суркіс побажав Мілевському покінчити з гламурним життям та повернутися до збірної України

- Його ставлення до роботи не змінилося після переведення в дубль...

- У нього чинний контракт, але я його півроку на тренуваннях не бачив. Тому я не знаю, яке в нього ставлення, і я не розумію, що він хоче в цьому житті. Дуже шкода, що такий талановитий футболіст таким чином закінчить свою кар'єру. А може не закінчить, може він стане зіркою в якомусь іншому клубі.

- А може йому на телебаченні себе спробувати?

- Якщо є така вакантна посада, будь ласка, запросіть його. З 5 вересня він стає вільним агентом. Може на телебачення, може на тренерську його потягне кар'єру, тоді він зрозуміє, що таке порушення спортивного режиму: як спізнюватися на тренування, не приходити вчасно на збори команди. Нічого особистого.

- Ви з ним особисто розмовляли, як чоловік з чоловіком?

- Я не один раз з ним розмовляв. І повірте мені, стільки здоров'я, скільки я витратив на нього, розуміючи, що він талант, я не витратив на жодного футболіста. Але, на жаль, для нього гламурне життя важливіше всього іншого.

- Я так розумію, що "Динамо" не пропонувало йому ніяких контрактів.

- Ми йому нічого не пропонували. Ми чекали того моменту, коли закінчиться у нього контракт. Він не виходив ні з якими пропозиціями, щоб закінчити раніше контракт. Якби була пропозиція, природно, я б пішов на зустріч і відпустив би його і до 1 червня. Дав би йому можливість працевлаштуватися і отримувати хорошу зарплату, тому що ми на нього не розраховували.

Не тому, що я на нього не розраховував. Щодо Мілевського це було рішення Блохіна, що він йому не потрібен. Першу частину півріччя він ще намагався грати за "Динамо-2", шукав собі команду. У другій частині він вирішив взагалі не займатися футбол, а тільки перебувати в громадських закладах.

Мілевський не з'являвся на тренуваннях півроку / Фото: fcdynamo.kiev.ua
- Але він отримував зарплату...

- До того моменту, поки він приходив і виконував всі обов'язки, він отримував заробітну плату. Протягом 3,5 місяців Мілевського в клубі не бачили. Тому, природно, він зарплату не отримував. Якщо Ви не будете ходити на роботу, Ви будете отримувати зарплату? Ні. Треба ходити на роботу. Хоча б відзначатися.

У нас раніше було: прийшов о дев'ятій, відзначився і вільний. Він навіть так не робив.

- На що він буде жити?

- Я не знаю. Йому 28 років, він сам визначає своє подальше життя. Повірте мені, я бажаю йому всіляких успіхів.

Яка була зарплата? Давайте не будемо вдаватися в ці подробиці. Якщо він захоче, сам Вам скаже.

- А до пенсії він вже може жити за те, що заробив в "Динамо"? Або йому треба ще попрацювати?

- Так, як він проводив життя, думаю, що йому ще треба попрацювати, щоб забезпечити себе до пенсії. Можна отримувати багато, але все витрачати. А можна щось ще відкладати собі "на старість".

А я думаю, що він жив сьогоднішнім днем. Думаю, йому потрібно ще попрацювати, щоб отримати багато грошей, адже потрібно забезпечити не тільки себе. А ще свою дружину, яка, сподіваюся, у нього буде, дітей...

Артем Мілевський має на сьогоднішній день думати про майбутнє. Взятися за голову, прокинутися і сказати "Все, з гламурним життям закінчено і тепер професія, професія, професія". Талант, безсумнівно, у нього є.

Бажаю йому в тому клубі, в якому він буде грати, щоб він повернувся в збірну України.

- Але Ви поки що нічого не чули про його майбутнє?

- Нічого не чув. В Інтернеті читаю, що турецький клуб. Клуб якийсь назву важко вимовити. Турецький клуб, який можливо його запросить.

Дмитро Фурдак, ТСН.Особливе

Повʼязані теми:

Наступна публікація