Суркіс розповів про реакцію Гусєва на виключення із заявки на Євро-2016: Для нього це шок

Суркіс розповів про реакцію Гусєва на виключення із заявки на Євро-2016: Для нього це шок

Олег Гусєв / Фото: УНІАН

Він зазначив, що сам обурений рішенням тренерського штабу збірної України з футболу.  

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс прокоментував рішення тренерського штабу збірної України не включати в заявку національної команди на Євро-2016 динамівців Олега Гусєва і Артема Кравця. Він зазначив, що як президент клубу вважає, що головному тренеру видніше, які гравці повинні виходити на поле.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Dynamo.kiev.ua.

Що ж стосується його думки, як уболівальника, то, заявив Суркіс, у ситуації з Гусєвим, таке рішення тренерського штабу збірної України є апріорі неправильним.

"Це, вважаю, навіть ображає наших українських вболівальників, які на стадіонах нашої країни (не тільки на НСК "Олімпійський") аплодують Гусєву. Людина чудово відіграв сезон. Завдяки йому відсотків на 40 ми стали чемпіонами — Олег забив важливі м'ячі! Це професіонал", - підкреслив президент "Динамо".

Він також розповів про реакцію півзахисника на рішення Фоменка.

"Для Гусєва те, що сталося, — це шок. Я з ним вже розмовляв. І я його розумію. Тому що в заявці збірної України на Євро-2016 є футболісти, які просто не відповідають рівню національної команди. Всі ми віримо в те, що збірна України вдало виступить на Євро-2016. Але якщо, не дай Бог, чемпіонат Європи закінчиться для нашої команди погано, то я голосно скажу про цю ситуацію. Тому що я як президент клубу працюю на цю збірну, я вношу свій вклад, готуючи футболістів. А зараз ніхто, приймаючи таке рішення щодо Гусєва, навіть не порадився зі мною щодо того, в якому психологічному стані вони мені повернуть хлопця! Так, може, не треба було взагалі залучати Гусєва, якщо тренер на нього не розраховував? Або якщо комусь в останню хвилину сон поганий наснився. Або якщо якийсь порадник нарадив", - сказав Суркіс.

Президент "Динамо" засумнівався в тому, що Гусєв допоможе збірній менше, ніж молодий футболіст Олександр Зінченко.

"Якщо ж коротко, то рішенням тренерського штабу збірної України з приводу Гусєва я просто обурений!", - заявив він.

Щодо Артема Кравця Суркіс заявив, що відмовляється від коментарів, оскільки не знає, в яких кондиціях перебуває динамівець, який на правах оренди зараз виступає за "Штутграрт".

"Може, він у поганому, "розібраному" стані. Може, та підготовка, яка була у Кравця в "Штутгарті", підвела його до певного стану, і це змусило тренерський штаб збірної прийняти щодо Артема таке рішення", — сказав Суркіс.

Нагадаємо, 31 травня тренер національної збірної України Михайло Фоменко визначився з футболістами, які поїдуть на Євро-2016. Зі складу "синьо-жовтих" були відсіяні шестеро футболістів: у Францію, зокрема не поїдуть Олег Гусєв, Євген Шахов та Артем Кравець.

Повʼязані теми:

Наступна публікація