Топ-5 перемог юних українців у серпні: хто прославляв країну

Топ-5 перемог юних українців у серпні: хто прославляв країну

Дмитро Кіяшок / Фото: www.sport.donetsk.ua

Досягнення вітчизняних спортсменів-юніорів, якими варто пишатися.

Останній місяць літа по праву можна назвати золотим. Адже в серпні українські спортсмени дійсно порадували своїх шанувальників медальним заліком, і чималу роль в цьому зіграли перемоги молоді.

ТСН Проспорт продовжує знайомити своїх читачів зі спортивними талантами України. Отже, топ-5 перемог спортсменів віком до 19 років.

Андрій Хлопцов. / Фото: НОК України

АНДРІЙ ХЛОПЦОВ (плавання)

Цього плавця давно прозвали "золотою рибкою" України. Сімнадцятирічний спортсмен з легкістю став переможцем на Європейських іграх 2015, а в серпні Хлопцов без проблем посів перше місце на чемпіонаті світу серед юніорів. Дистанцію в 50 метрів батерфляєм українець проплив за 23,64. Цей результат став другим юнацьким рекордом Хлопцова на цьому чемпіонаті. Час його фінального запливу покращився на 13 сотих секунди, порівняно з результатом півфіналу.

Дарина Білодід. / Фото: eju.net

ДАРИНА БІЛОДІД (дзюдо)

Юну дзюдоїстку вже прозвали справжнім спортивним вундеркіндом. Дарині Білодід всього 14 років. Такий юний вік не завадив українці в серпні виграти чемпіонат світу серед кадетів, хоча різниця у віці з суперницями була 1,5–2 роки. У трьох сутичках з чотирьох на світовій першості Білодід перемогла іппоном. І лише у чвертьфінальній зустрічі проти японки Ріко Ігараши Дарина виграла за рахунок меншої кількості попереджень. Нагадаємо, що цього року українка зібрала всі можливі титули в своїй віковій категорії.

Ангеліна Лисак. / Фото: borba.com.ua

АНГЕЛІНА ЛИСАК (вільна боротьба)

Дівчата України продовжують руйнувати стереотипи і підкорювати "нежіночні" види спорту. Львів'янка Ангеліна Лисак на чемпіонаті світу з вільної боротьби серед кадеток завоювала золоту медаль. Українка впевнено виграла зустрічі зі спортсменками з Туреччини, Індії, Швеції, а у фінальній зустрічі менше, ніж за 2 хвилини, поклала на лопатки росіянку Марію Матюшенко. Нагадаємо, цього року Ангеліна також стала чемпіонкою Європи у своїй віковій категорії.

Катерина Гуменко / Фото: НОК України

КАТЕРИНА ГУМЕНКО (вітрильний спорт)

У серпні в Нідерландах відбувся чемпіонат світу з вітрильного спорту серед юніорів, в якому змагалися представники понад 30 країн. Така конкуренція не стала проблемою для українки Катерини Гуменко. Як і передбачалося, одеситка в класі Лазер 4,7 стала першою. Гуменко набрала 37 очок і виборола "золото".

ОЛЕКСАНДР ГРУШИН і ДМИТРО КІЯШОК (греко-римська боротьба)

Олександр Грушин на 1 місці. Фото - secretservice
В Сараєво, де відбулася світова першість з боротьби серед кадетів, "золото" завоювали два спортсмени з Донецької області.

У вазі 54 кг не було рівних Олександру Грушину. На своєму шляху до перемоги українець здолав суперників з Угорщини, Росії, Білорусі та Грузії. Його земляк Дмитро Кіяшок у фіналі зустрівся з білоруським борцем Вадимом Гречухіним, який опинився на туше за пару секунд.

Вересень обіцяє бути не менш цікавим, адже в перший місяць осені на нас чекає закриття літнього сезону і початкові (відбіркові) змагання зимових видів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація