Трава 22 міліметри та розширення місць для преси. Як "Олімпійський" чепурять до фіналу Ліги чемпіонів

Трава 22 міліметри та розширення місць для преси. Як "Олімпійський" чепурять до фіналу Ліги чемпіонів

Фото: НСК Олімпійський

Роздягальні поки не чіпають, їх оберуть менеджери команд-фіналістів.

Одне табло вже горить ідеально. З другим ще працюють. Ще кілька днів і трава стане смарагдовою. Національний спорткомплекс "Олімпійський" 26-го травня прийматиме фінал футбольної Ліги чемпіонів.

Робітники стадіону перевіряють кожну деталь. Можливо мінятимуть сидіння вздовж поля, щоб тренерам команд, які вийдуть у фінал, - було комфортніше. А от роздягальні готуватимуть тільки після півфіналів. Бо ще не зрозуміло, чиї ж імена писати на шафках, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Тут вболіватимуть 60 тисяч іспанців та англійців. Чи може навпаки – італійців та німців. Які команди, з’ясується лише наступного тижня. Та вже зараз стадіон "Олімпійський" ретельно готується до третього найважливішого турніру в своєму "житті". Після Олімпіади та чемпіонату Європи – фінал Ліги чемпіонів.

Стадіон починається з газону. Висота травинок має бути 22 міліметри – зараз їх вкорочують. Удобрюють і поливають.

Травинки притискають у протилежних напрямках. Виходять різнокольорові смуги. За стандартом УЄФА, їх має бути 18. За цим пильно стежить головний агроном.

"Тоненькі ворси – це молоденька трава. Вони буквально тільки на цьому тижні посходили. Візуальний стан газону я б не назвав зараз ідеальним. Хоча може для людей він вважається зараз чудовим. Хоча ще є нам куди йти. Через тижня зо два у нас буде поле в ідеальному стані", - ділиться головний агроном Максим Стельмах.

Вихід на поле оббивають панелями. Вони будуть у кольорах футбольних команд. Табло працює. Дах не протікає – його перевірили раніше. Майже півтисячі камер стежитимуть за безпекою на трибунах. Порушника легко ідентифікують за секунди.

Ще доведеться працювати над місцями для журналістів. Їх очікують 1,5 тисячі. Кожному треба електрика та інтернет. Поки що прес-ложа куди менша.

 "Олімпійський" називають 70-тисячником. Та матч зніматимуть щонайменше 30 телекамер, треба місце для них. А ще – для людей з обмеженими можливостями. Тож фанатів вміститься менше.

"Роздягальні поки що не чіпають. 3 травня, як визначаться фіналісти, – "Реал", "Баварія", "Ліверпуль" чи "Рома" – їхні менеджери приїдуть і самі виберуть гравцям стільчики та шафки", - розповів директор НСК Віктор Анісімов.

Нагадаємо, "Олімпійський" з 14 квітня до 5 червня закритий для проведення будь-яких заходів. Через це "Динамо" проводить домашні матчі на стадіоні Лобановського, де 24-го травня зіграють вирішальний матч жіночої Ліги чемпіонів.

Станіслав Фещенко, Ілля Шинкаренко, ТСН, 1+1.

Національний спорткомплекс "Олімпійський" готують до фіналу Ліги чемпіонів

Національний спорткомплекс "Олімпійський" готують до фіналу Ліги чемпіонів

Повʼязані теми:

Наступна публікація