Тренер "Говерли" запропонував футбольним клубам відмовитися від грошей телебачення

Тренер "Говерли" запропонував футбольним клубам відмовитися від грошей телебачення

Грозний не хоче скорочення чемпіонату. / Фото: ФК Металіст

Грозний виступив за збереження у чемпіонаті 16 команд.

Керманич ужгородської "Говерли" В'ячеслав Грозний висловився проти скорочення української футбольної Прем'єр-ліги до 12 команд.

Він заявив, що запропонував клубам на рік відмовитися від грошей телебачення.

"В Україні не може бути 12 команд, в такій країні повинно бути в елітному дивізіоні 16 колективів. Хіба "Говерла" цікава? Всі говорять, що Грозному вигідно так говорити, тому що він "Говерлу" тренує. Ні це не так. Я говорю про український футбол, тим більше, що через пару місяців у мене закінчиться контракт з ужгородцями.

В Україні не може бути 12 команд, і в регламенті прописано - 14 або 16. У телебачення немає грошей транслювати весь чемпіонат, так я і запропонував: давайте на один рік відмовимося від отримання тв-грошей, дамо можливість розвиватися, нехай вони акумулюють ці гроші, займуться логістикою. Зате буде 16 команд, але не грати у два кола, а за іншою формулою. Зараз йде від'їзд футболістів у закордонні чемпіонати. Ми не живемо окремо від економіки.

Бюджети були завищені, були агенти-пройдисвіти, "сміттєвози", як я їх називаю, які вибивають зарплату і футболісту, і собі, хоча без сумніву є і порядні агенти, які турбуються про своїх підопічних. Тому зарплати були великі, бюджети великі, і тепер клуби не можуть платити такі гроші.

Так що ті, хто йдуть на реструктурізацію боргів, роблять правильно. Але у деяких агонія, і вони не розуміють, що такі гроші вже платити клуби не будуть", - сказав Грозний у коментарі MatchDay.

Нагадаємо, телемовники запропонували клубам 102 мільйона гривень за трансляції на наступний сезон.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація