Тріумфальне повернення: параолімпійську збірну зустріли з Пхенчхану з тортами, котлетами та квітами

Тріумфальне повернення: параолімпійську збірну зустріли з Пхенчхану з тортами, котлетами та квітами

Фото: ТСН

У "Бориспіль" приїхали рідні спортсменів з усієї України.

Із тріумфом в Україну повернулась параолімпійська збірна із зимових видів спорту, котра на Іграх у Південній Кореї виборола найбільше нагород за останні 12 років – 22 медалі, з яких 7 найвищого ґатунку. Атлети посіли 4-те місце за загальною кількістю медалей і 6-те за кількістю золотих, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Рідні та друзі спортсменів вирушили зустрічати переможців в аеропорту з традиційними наїдками – огірками, котлетами, ковбасою, тортами тощо. Також прихопили з собою квіти й повітряні кульки. Для зустрічі в "Борисполі" виділили окремий термінал. Там ті, хто чекав на рейс, встигли навіть потренуватися  розгортати вітальні плакати.

З короваєм та квітами у Борисполі зустріли українських паралімпійців

З короваєм та квітами у Борисполі зустріли українських паралімпійців

Мама біатлоніста Максима Ярового приїхала з Миколаєва за дві години до зустрічі – сина вона зустрічала короваєм на вишитому рушнику, котрий виткали протягом тижня. "Він не чекає цього", - впевнена вона. Спортсмени летіли з Корейського півострова довго – з пересадкою в Амстердамі. Вдома за ними дуже скучили та переживали, аби чиновники не затягли зустріч довгими промовами. "Навіщо вони взагалі? Такі – коротенькі - можна!", - говорили ті, хто зустрічав рідних.

Рекордсменка Ігор у збірній  Оксана Шишкова привезла додому одразу 6 медалей та зізналася, що нагороди приємні, але нелегкі. Спортсмени кажуть, що в Кореї українська збірна дійсно вчинила фурор. Рідні заледве пробилися до своїх чемпіонів через натовп журналістів і операторів. Усі вони зізнаються, що чекали цієї миті довгих чотири роки. Паралімпійські тріумфатори кажуть, що вони нарешті вдома, в обіймах рідних, і можуть розслабитись. А вже після всіх вітань та реабілітацій будуть готуватися до наступних звитяг.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація