Троє російських біатлоністок перебралися до збірної України

Троє російських біатлоністок перебралися до збірної України

Троє російських біатлоністок перебралися до збірної України

Фото: biathlon.com.ua

Разом зі спортсменкам переїхав і тренер.

За юніорську збірну України з біатлону виступатимуть три російські біатлоністки: Катерина Бех, Анастасія Рассказова і Оксана Москаленко.

Про це розповів президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак. Також він зазначив, що Ілля Лопухов, тренер біатлоністок, разом зі спортсменками переїхав працювати до України.

"Ці три дівчинки були запрошені білоруською федерацією. Вони звільнилися в Москві, пройшли збори з білоруською командою, але щось там не вийшло, і вони подзвонили мені. Батьки у дівчаток українці, документи на отримання громадянства зараз в стадії оформлення. Нам спортсменки такого рівня в будь-якому випадку не завадять, особливо з огляду на те, що в цій віковій групі відчуваємо певний кадровий дефіцит.

Лопухов продовжує працювати з ними, також ми підключили і Валентину Шевченко. Наскільки я знаю, після літнього чемпіонату України планується, що молоді спортсменки з національної команди теж перейдуть готуватися до юніорської групи, таким чином формуючи найближчий резерв першої збірної і паралельно готуючись до своїх змагань - юніорських стартів і Кубку IBU", - повідомив Бринзак у коментарі фейсбук-сторінці biathlon.com.ua.

Нагадаємо, що на початку травня 2018 року жіночу збірну з біатлону очолив російський спеціаліст Андрій Прокунін.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація