У ФІФА хочуть скасувати офсайд і жовті картки

У ФІФА хочуть скасувати офсайд і жовті картки

Фото: Reuters

Нові чиновники в організації генерують ідеї для покращення гри.

Новий технічний директор ФІФА Марко ван Бастен пропонує нововведення для удосконалення футболу.

Це: скасування офсайду, серія булітів і нова система штрафів, пише Bild.

Серія булітів

"Уявімо, що на груповому турнірі команда зіграла з одним суперником 0:0, а з іншим – 1:0. В такому випадку великий ризик того, що в кінці у трьох команд буде однакова кількість очок і однакове співвідношення забитих і пропущених.

Якщо після 90 хвилин гри ввести серію булітів, одна команда заб'є п'ять разів, інша – чотири, третя – три, тоді буде легко визначити, хто в групі на якому місці.

У кожної команди п'ять спроб. Суддя свистить, футболіст починає бігти до воріт з 25 метрів. За 8 секунд він повинен завдати удар. Воротар перебуває в штрафному і не може його залишати. Якщо він відбиває м'яч – булліт завершений".

Скасування офсайду

"Боюся, багато хто буде проти цієї ідеї. Я був би за, тому що футбол останнім часом все більше схожий на гандбол. Дев'ятеро польових і воротар ущільнюють штрафну площу, ніби вибудовують стіну".

Зміна системи покарань

"Тимчасове покарання – трохи страшнувато. Вдесятьох складніше грати проти 11 гравців, не кажучи вже про те, як грати увісьмох проти дев'ятьох. У мене вже довгий час є ідея ввести систему, як в баскетболі – п'ять фолів і залишаєш поле".

Нагадаємо, ФІФА обговорює запровадження правила, за яким з арбітром матчу зможуть розмовляти тільки капітани команд.

Повʼязані теми:

Наступна публікація