У Німеччині назвали терактом вибухи біля автобуса "Боруссії"

У Німеччині назвали терактом вибухи біля автобуса "Боруссії"

Фото: twitter.com/br_uk

Інцидент стався перед матчем Ліги чемпіонів проти "Монако".

Напад на гравців футбольної команди "Боруссія" Дортмунд могли організувати ісламісти.

Це випливає із записки, що знайшли на місці злочину. Там ідеться про військову участь Німеччини в Сирії, а також про теракт у Берліні. Водночас поліція перевіряє зміст іншого визнання від груп, які називають себе антифашистськими, йдеться у ТСН. 16:45.

Вибухи біля автобуса команди сталися вчора ввечері перед грою Ліги Чемпіонів, футболіст і поліцейський поранені, матч перенесли.

Фото: Reuters

Головна версія слідства – терор, саме тому розслідувати випадок взялася Генеральна прокуратура. Однак точний мотив теракту ще визначають. На місці злочину знайшли три послання з однаковим текстом, які вказують на ісламістське підгрунтя.

На місці нападу на гравців "Боруссії" знайшли загадкову записку

На місці нападу на гравців "Боруссії" знайшли загадкову записку

Про це сьогодні заявили представники Генеральної прокуратури Німеччини, які взяли на себе розслідування нападу на футболістів.

"Виходячи з обставин злочину, ми розглядаємо версію теракту. Точний мотив нападу все ще не відомий. На місці злочину знайдені три однакові заяви про відповідальність за напад. Виходячи з цього можливе ісламістське підгрунтя", - розповіла речниця Федеральної прокуратури Німеччини Фрауке Келер.

Фото: Reuters

Нагадаємо, інцидент стався вчора ввечері перед грою Ліги Чемпіонів "Боруссія" Дортмунд проти "Монако". Автобус щойно виїхав з готелю, як пролунало три вибухи. Бомби були заховані в кущах. Декілька шиб атобуса повибивало попри те, що вони виготовлені зі спеціального укріпленого скла. Шок та контузію отримав поліцейський, а гравець "Боруссії", іспанець Марк Бартра травмував осколками руку і вночі його прооперували.

Матч відмінили з міркувань безпеки. Однак перенесли вже на сьогоднішній вечір, що схвалюють далеко не всі. Це пояснюють вкрай щільним графіком матчів Ліги Чемпіонів і знайти вільний час для цього матчу украй складно.

"Фани, які сьогодні дивитимуться гру в Дортмунді, можуть бути впевнені, що поліція робить усе можливе для безпеки цього матчу. Ми значно збільшили кількість поліції на місці", - додав міністр внутрішніх справ Північної Рейнвестфалії Ральф Йєгер.

Також фанати "Боруссії" Дортмунд розпочали акцію солідарності та допомоги фанатам "Монако". Вони приймають їх до себе додому на ночівлю, годують вечерею.

Напад на гравців футбольної команди "Боруссія Дортмунд" могли організувати ісламісти

Напад на гравців футбольної команди "Боруссія Дортмунд" могли організувати ісламісти

Повʼязані теми:

Наступна публікація