У звільненні тренера "Львова" немає провини ФФУ - Задиран

У звільненні тренера "Львова" немає провини ФФУ - Задиран

Фото: ФК Львів

Дебютанта УПЛ наразі готує футболіст.

Замдиректор центру ліцензування ФФУ Сергій Задиран прокоментував звільнення головного тренера ФК "Львів" - Жилмара.

За його словами, Федерація не причетна до цієї ситуації.

"У нас є лист-запит зі "Львова" від 6 серпня за підписом генерального директора клубу Андрія Паньківа з проханням дати роз'яснення з приводу документів Жилмара, що підтверджують його тренерську кваліфікацію.

Справа в тому, що у нього є тренерська ліцензія, видана в Бразилії. Ми проконсультувалися з цього приводу з УЄФА і 14 серпня вже дали відповідь "Львову".

Заручившись роз'ясненням УЄФА, ми проінформували львівський клуб, що, згідно з наданими документами, Жилмар не може працювати головним тренером команди української Прем'єр-ліги.

ФФУ регулярно проводить моніторинг документації клубів. Коли "Львів" отримував ліцензію на поточний сезон, головним тренером команди був Андрій Демченко, який мав "ПРО" -диплом. Потім в клубі відбулися зміни, про які керівництво зобов'язане було повідомити офіційно. Але це сталося лише 6 серпня.

Окремі ЗМІ написали, що ми дали команду звільнити Жилмара. Але у ФФУ немає таких повноважень. Наприклад, якби бразильський фахівець почав навчання на курсах з отримання ПРО-диплома, він би міг і далі працювати у "Львові".

Я розумію Жилмара чисто по-людськи, але і провини Федерації тут немає. У таких питаннях ФФУ спілкується ні з тренерами, а з керівниками клубів, і всі офіційні питання вирішуються за їхньою участю", - цитує слова Задирана tribuna.com.

Нагадаємо, Жилмар очолив "Львів" 3 липня. Під його керівництвом команда провела 4 матчі - здобула одну перемогу, одну нічию та двічі програла. Наступний поєдинок у внутрішній першості "Львів" проведе 18 серпня. Їхнім суперником буде донецький "Шахтар".

Повʼязані теми:

Наступна публікація