Уболівальники називають обстановку в Парижі некомфортною для Євро-2016

Уболівальники називають обстановку в Парижі некомфортною для Євро-2016

Фото: Reuters

Безпекова складова та національні страйки профспілок псують атмосферу футбольного свята.

Атмосфера перед стартом Євро-2016 у Парижі дуже спокійна. Чимало туристів і людей на вулицях навіть не знають, що відкривається європейський футбольний чемпіонат, ідеться в сюжеті ТСН.16:45.

Вони гуляють, здіймаються на Ейфелеву вежу. Футбольних фанатів у місті поки видно небагато. Більше за все видно румунів, бо саме їхня команда грає ввечері проти Франції.

Фан-зона досі була закрита, людей почали пускати тільки в ці хвилини. Матч-відкриття турніру розпочнеться о 22:00 за київським часом.

Біля Ейфелевої вежі буде найбільша фан-зона країни на понад 90 тисяч людей. Там уже відбувся безкоштовний концерт французського ді-джея Девіда Гетта. Він є автором офіційного гімну Євро.

Вже вчора людей на підходах до Ейфелевої вежі перевіряла поліція. Сьогодні контроль значно посилиться. Там буде декілька кордонів перевірки. Здавати на зберігання запропонують усі предмети, які можуть становити хоч якусь небезпеку.

На стадіоні заходи безпеки будуть найвищими. Влада змушена була вдатися до них після терактів в листопаді, коли жертвами стали 130 людей. В країні досі діє надзвичайний стан, терористи "Ісламської держави" погрожують новими атаками, однак гості міста почуваються наразі цілком безпечно.

Як Франція зустрічає Євро-2016

Як Франція зустрічає Євро-2016

"У мене відчуття, що туристів зараз менше на вулицях, аніж це було до терактів. Трохи ніяково бачити на вулицях так багато озброєних людей, солдатів з автоматами – це дивне відчуття, у нас в Німеччині такого немає. Але що робити, ніхто не застрахований, це може статися тепер скрізь, чи ти в Парижі, чи в Берліні, чи Мюнхені", - кажуть гості французької столиці.

"Не дуже комфортно почуваюся, зізнаюся щиро. Сьогодні почув, що наче на одній зі станцій метро була закладена бомба. Не знаю, чи правда. Але думаєш про це. Сподіваюся, з нами все буде добре", - каже вболівальник з Румунії.

Не додає спортивного запалу хвиля страйків, які продовжуються в країні. Профспілки протестують проти нового трудового законодавства. Через страйк сміттярів сміття вчора збиралося навіть в центрі міста і виглядало та й пахло неприємно. Рух регіональної залізниці теж обмежений, що може вплинути на фанатів, які поїдуть на стадіон "Сен-Дені".

Розпочинають страйк пілоти авіакомпанії Air France. Тож ідеальною підготовку до чемпіонату з огляду на все це назвати складно.

Як уже повідомлялося, спеціально для Євро-2016 французька поліція розробила додаток для смартфонів, який інформуватиме користувачів про можливі небезпеку поблизу їхнього місця перебування та радитиме, як діяти в тій чи іншій кризовій ситуації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація