Українська дзюдоїстка змінила громадянство, аби заробити грошей

Українська дзюдоїстка змінила громадянство, аби заробити грошей

Спортсменка віднині виступатиме за Азербайджан.

Українська дзюдоїстка Ірина Кіндзерська перейшла до збірної Азербайджану.

Про це повідомила Азербайджанська федерація дзюдо.

Спортсменка виступає в категорії понад 78 кг.

За нову збірну дзюдоїстка виступатиме вже через тиждень на Іграх Ісламської Солідарності. Процес переходу був оформлений у пришвидшеному режимі, адже на Іграх спортсменка зможе заробити непогані гроші.

Українська федерація не отримає фінансової компенсації за перехід спортсменки.

"Я так розумію, що вони ще з попереднім президентом федерації домовилися, що той її відпустить. Особисто я був категорично проти такого переходу, але... Там вже питання стояло так: або вона переходить в Азербайджан, або взагалі закінчує кар'єру.

Ірина вийшла заміж за азербайджанця. Все було оформлено дуже швидко, тому що через тиждень там стартують Ісламські Ігри, де платять просто-таки шалені призові. Ірина дуже хотіла трохи заробити грошей. У підсумку наша федерація не отримає ніякої компенсації.

У збірній України Кіндзерська мала багато конкурентів в своїй категорії. Спортсменка вважає, що в складі збірної Азербайджану їй буде легше пробитися на Олімпіаду. Зрештою, фінансові умови там значно кращі", – розповів головний тренер збірної України Віталій Дуброва.

Нагадаємо, що збірна України з дзюдо своїм тріумфальним виступом на чемпіонаті Європи у Варшаві побила національний рекорд за кількістю нагород.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація