Українське коріння в НХЛ. Зірки хокею розкажуть свої захопливі історії

Українське коріння в НХЛ. Зірки хокею розкажуть свої захопливі історії

У новому українському документальному фільмі з'являться володарі Кубка Стенлі.

Зірки НХЛ стануть героями нового українського документального фільму під робочою назвою "UKE".  Кожен із них має українські коріння.

Героями картини Володимира Мули стали хокеїсти, які здобували світову славу: дворазовий володар Кубка Стенлі у складі "Філадельфія Флайєрс" Орест Кіндрачук, дворазовий володар Кубка Стенлі у складі "Бостон Брюїнз" Джонні Буцик, триразовий володар Кубка Стенлі у складі "Нью-Джерсі Девілз" Кен Данейко, переможець Кубка Стенлі у складі "Піттсбург Пінгвінз" Джефф Чичрун, володар Кубка Стенлі у складі "Чикаго Блекхокс" Ерик Нестеренко, переможець Кубка Стенлі у складі "Нью-Джерсі Девілз" Брюс Драйвер, триразовий володар Кубка Стенлі у складі "Едмонтон Ойлерз" Майк Крушельницький та найкращий хокеїст усіх часів Вейн Ґрецкі.

"Це безпрецедентний для України документальний фільм. Володарі Кубка Стенлі із українськими коренями вперше з’являться на вітчизняних екранах і повідають свої історії становлення та визнання", - зазначив режисер картини Володимир Мула.

Знімання документальної стрічки відбуваються у трьох країнах - США, Канаді та Україні.  Сценаристом картини виступає відомий телеведучий та документаліст Микола Васильков, а також дослідник Євген Количев.

"Фільм розкриває зв'язок між подіями початку 20-го століття, боротьбою за незалежність від більшовицької Росії, хвилями української еміграції та сучасними зірковими постатями у північно-американському хокеї", - поділився сценарист картини Микола Васильков.

Прем’єра стрічки запланована на другу половину 2019 року. Хронометраж фільму - 90 хвилин.

Повʼязані теми:

Наступна публікація