Українським спортсменам дозволили брати участь у змаганнях в Росії

Українським спортсменам дозволили брати участь у змаганнях в Росії

Фото: facebook.com/zhdanovihor

Але за власні кошти.

Міністерство молоді та спорту внесло поправки у наказ від 14 березня про заборону участі національних збірних команд України у спортивних заходах на території Російської Федерації.

Про це свідчить відповідний наказ на офіційному сайті Міністерства молоді та спорту. Українські спортсмени зможуть брати участь у турнірах у Росії, але за власні кошти.

"Заборонити здійснювати фінансування на кошти Державного бюджету України проведення навчально-тренувальних зборів на території Російської Федерації; участь членів національних збірних команд України з видів спорту в усіх спортивних змаганнях, які проводяться на території Російської Федерації", - зазначається в наказі.

Фото: dsmsu.gov.ua

Ці зміни також прокоментував і міністр спорту України Ігор Жданов на своїй сторінці в соцмережі.

"Наголошую - суті рішення це не міняє. Жодних коштів українських платників податків не буде витрачено на такі поїздки. Жодних виплат державних преміальних за участь в таких змаганнях не буде нараховано.

Міністерство, і як міністр, незмінні у своїй позиції - ми категорично проти участі збірних команд у змаганнях в Росії. Усю моральну відповідальність за самовільну участь в цих змаганнях, безпеку та усі інші наслідки - несуть відповідні федерації та персонально ті атлети, які ризикнуть поїхати до країни агресора. Вони про це попереджені", - написав Жданов.

Шановні друзі, в мережі Інтернет розповсюджується недостовірна інформація щодо нібито скасування Наказу Міністерства...

Опубліковано Ігором Ждановим 18 квітня 2018 р.

Зазначимо, що Асоціація спортивної боротьби вже відреагувала на відповідний наказ і відправила збірну України на чемпіонат Європи з боротьби до російського Каспійська.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація