Український чемпіон світу з боротьби поскаржився на ставлення країни до своїх спортсменів

Український чемпіон світу з боротьби поскаржився на ставлення країни до своїх спортсменів

Жан Беленюк / Фото: sportobzor

Жан Беленюк сподівається, що в країні все налагодиться і йому не доведеться змінювати громадянство.

Найкращий борець планети 2015 року українець Жан Беленюк розчарований ставленням держави до своїх спортсменів.

Дворазовий чемпіон Європи та чемпіон світу натякнув на те, що міг би змінити громадянство.

"Я залишаюсь українцем, бо сподіваюся, що в Україні щось зміниться. В інших країнах цінують спортсменів. Наприклад, в Дагестані чемпіонів Європи мало не все місто зібрався зустрічати. Хлопців на руках носили, зібралися президент Федерації, керівники селищ, грав оркестр, подарували машини... А ми приїхали, нас зустріла одна камера "Першого національного", дали інтерв'ю 3 хвилини і все. Саме ставлення зовсім інше. Прикро.

Я не один раз говорив, в яких умовах живу, будучи чемпіоном світу, дворазовим чемпіоном Європи. Мені навіть соромно про це комусь зізнатися. Всі люди, які мене зустрічають, запитують: "Що ти тут робиш?" Вік спортсмена дуже короткий. Ти ще поборешься 5 років і більше не зможеш показувати максимальний результат.

Ти повинен розуміти, що після цього буде довга життя і ти повинен напрацювати якусь базу, заробити грошей, мати своє житло, машину і т. д. А у нас всі зводять все до патріотизму. На чому він повинен базуватися? Коли об тебе витирають ноги, а ти повинен у відповідь кричати "Слава Україні!"? Я не вважаю, що це правильно", - заявив Беленюк.

Нагадаємо, раніше Беленюк завоював золоту медаль на чемпіонаті Європи з греко-римської боротьби.

Повʼязані теми:

Наступна публікація