УЄФА підтвердив створення третього європейського турніру

УЄФА підтвердив створення третього європейського турніру

Фото: uefa.com

Перший розіграш може відбутися у 2021 році.

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) підтвердив створення ще одного турніру.

Раніше зазначалося, що європейський футбольний орган планує повернути третій єврокубковий турнір, який за статусом буде поступатися Лізі чемпіонів та Лізі Європи. Нові змагання, найімовірніше, стануть аналогом Кубка Кубків, де будуть присутні 32 команди.

Старт нового клубного турніру запланований на сезон-2021/22, коли у УЄФА закінчиться поточний цикл маркетингових угод з телекомпаніями та спонсорами.

Пізніше інформацію стосовно створення турніру підтвердив й голова Європейської Клубної Асоціації (ECA) - Андреа Аньєллі. Проте, за його словами, ще існує декілька проблем.

"Поточна модель потребує модернізації. Крім того, потрібно буде переглянути календар матчів міжнародних збірних", - сказав Аньєллі.

УЄФА вважає, що введення третього єврокубкового турніру підвищить престиж Ліги Європи, а також дасть поштовх маленьким футбольним чемпіонатам, таким як країни Скандинавії та Східної Європи. Вони отримають доступ до єврокубків і без Ліги Європи, яку раніше хотіли розширити до 64 команд.

Востаннє сезон з трьома єврокубковими турнірами був у 1998/99. Тоді в Європі розігрували Лігу чемпіонів, Кубок УЄФА і Кубок володарів кубків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація