Уже 9 країн оголосили бойкот Чемпіонату світу з футболу у Росії

Уже 9 країн оголосили бойкот Чемпіонату світу з футболу у Росії

Фото - Андрій Єрмоленко

Фінляндія приєдналася до бойкоту.

Влада Фінляндії ухвалила рішення про дипломатичний бойкот Чемпіонату світу з футболу у Росії, який стартує 14 червня.

Перші особи держави не будуть присутні на матчах. Про це повідомив посол України в Фінляндії Андрій Олефіров.

"Вище керівництво Фінляндії не бере участь у чемпіонаті. Це - не моя заслуга, а здорового глузду. Ми кожен на своєму місці робимо своє. Але давайте у Тві, де ми присутні, виведемо #BoycottWorldCup2018 у лідери. Пропозиція", -  написав дипломат у Twitter.

Фінляндія стала 9-ю країною, яка бойкотуватиме на дипломатичному рівні ЧС-2018. Серед інших країн – Україна, Австралія, Японія, Данія, Ісландія, Велика Британія, Польща, Швеція.

Нагадаємо, 14 червня Європарламент може проголосувати за бойкот Мундіаля. Причини – вторгнення Росії в Україну та Сирію, отруєння у Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля та голодування українських політв’язнів режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка.

Безстрокове голодування Сенцов оголосив 14 травня 2018 року, вимагаючи звільнити всіх політв’язнів.  Наразі понад 60 українців перебувають за ґратами за звинуваченнями Росії.

У 2015 році російський суд приговорив Сенцова та Кольченка до 20 та 10 років колонії суворого режиму. Росія звинуватила їх у "терористичній діяльності" в Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація