Віце-прем'єра Росії Мутка довічно усунули від участі в Олімпійських іграх

Віце-прем'єра Росії Мутка довічно усунули від участі в Олімпійських іграх

Фото: Reuters

МОК покарав ще пару екс спортивних чиновників.

Виконком Міжнародного олімпійського комітету (МОК) покарав віце-прем'єра Росії Віталія Мутка, який раніше обіймав пост міністра спорту РФ.

Мутко довічно усунений від участі в Олімпійських іграх. Таке рішення прийнято у зв'язку з допінговим скандалом в Росії.

Аналогічні санкції застосовані до колишнього заступника міністра спорту Юрія Нагорних, який згадувався в доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) під керівництвом Річарда Макларена. Нагорних покинув Мінспорту в жовтні 2016-го, в липні того ж року його усунули від роботи.

Крім цього, Дмитро Чернишенко, очолював оргкомітет Олімпійських та Паралімпійських ігор-2014 року в Сочі, виключений з координаційної комісії Олімпіади-2022, яка відбудеться в Пекіні.

Як повідомлялося, 5 грудня виконком МОК у Лозанні усунув збірну Росії від участі в Іграх-2018 в Пхенчхані, які пройдуть у лютому. "Чистим" російським спортсменам дозволили брати участь під олімпійським прапором.

Рішення приймалося на основі висновків, зроблених двома комісіями: Дениса Освальда і Самуеля Шмідта. Перша займалася повторною перевіркою допінг-проб учасників Олімпійських ігор в Сочі, друга розслідувала причетність російських чиновників до допінгових махінацій.

Нагадаємо, за вживання допінгу МОК вже відібрав у Росії 11 медалей. Росія втратила перше місце Олімпіади в Сочі за кількістю медалей.

У 2016 році розгорівся допінговий скандал після доповідей Макларена, який очолював розслідування WADA.

У них йшлося про те, що російські спортсмени були залучені в маніпуляції з допінг-пробами на Олімпіаді 2014 року в Сочі. Крім того, Мутка звинуватили в допінгових махінаціях, а до заміни допінг-проб на "чисті" були причетні вищі урядовці Росії.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація