Віце-президент ФФУ побудував кар'єру завдяки підробленому диплому – ЗМІ

Віце-президент ФФУ побудував кар'єру завдяки підробленому диплому – ЗМІ

Фото: sport.ua

Сам Костюченко, а також голова ФФУ Павелко, відмовилися коментувати скандал. 

Віце-президент Федерації футболу України (ФФУ) Вадим Костюченко потрапив у скандал з фальшивим дипломом. У розпорядженні видання Sport Arena опинилися документи, які свідчать про те, що диплом футбольного функціонера – підроблений.

Сам Костюченко, а також голова ФФУ Андрій Павелко, відмовились коментувати ТСН цей скандал.   

У середу, 13 вересня, видання Sport Arena опублікувало документи справи, яка була відкрита проти Костюченка у 2014 році.

Тоді прокуратура перевіряла справжність його диплому Київського політехнічного інституту (КПІ). У офіційній відповіді навчального закладу на запит йшлося, що такий студент не навчався у цьому виші.

Диплом КПІ, який ЗМІ називають фальшивим / Фото: Sport Arena

У Костюченка також є дипломи магістра Київського національного університету ім. Т. Шевченка та Національної академії державного управління при Президентові України.

Проте, обидва можна отримати лише після першої вищої освіти. Згідно з документами, для вступу до них він використовував саме диплом КПІ.

Зазначимо, що у 2014 році Костюченка призначили на посаду керівника Приймальні громадян у Адміністрації Президента України. За неофіційною інформацією Sport Arena, при перевірці документів і поступив сигнал про перший підробленому диплом. 

"За нашою інформацією, тодішній глава АП Борис Ложкін особисто віддав наказ розібратися з цього приводу. Правда початку спливає назовні, в жовтні 2014 року було відкрито навіть кримінальну справу за цим фактом. Але на той момент, Костюченко, схоже, встиг обзавестися зв'язками такого рівня, що примудрився зам'яти ціле кримінальне провадження проти самого себе. Матеріали справи зникли, а Ложкіну тоді доповіли - мовляв, працівник чистий перед законом", - пише Sport Arena. 

Відповідь КПІ щодо диплома Костюченка / Фото: Sport Arena


Аналогічна відповідь надійшла і на інформаційний запит ТСН.   

Sport Arena зазначає, що дії Костюченка підпадають під статтю 358 Кримінального кодексу України частину 4, в якій йдеться: "Використання завідомо підробленого документа карається обмеженням волі на строк до двох років". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація