Відеоповтори вб'ють футбол - екс-президент УЄФА

Відеоповтори вб'ють футбол - екс-президент УЄФА

Фото: Reuters

Платіні переконаний, що від VAR не стало більше справедливості.

Колишній президент УЄФА Мішель Платіні критично висловився щодо введення системи відеоповторів у футболі (VAR).

"VAR не приніс футболу більше справедливості. ФІФА знаходить статистику, яка її виправдовує. У кращому разі відео може допомогти визначити, перетнув м'яч лінію воріт чи ні, або визначити положення поза грою, тому що ці рішення ґрунтуються на специфічних фактах.

Тут немає ніякої інтерпретації епізоду, але навіть в цьому випадку це небезпечно. Систему VAR використовували в фіналі Чемпіонату світу. Але суддя не переглядав епізод з першим голом французів, коли гравець хорватів не порушував правила. Тоді як у випадку з пенальті суддя звернувся до відео - була гра рукою чи ні. Вся Хорватія вважає, що це було ненавмисно, тоді як Франція хотіла отримати пенальті.

Хто знає, може, завтра капітани і воротарі будуть грати з навушниками, і тренери зможуть управляти ними під час матчу.

Але таким чином ми неодмінно вб'ємо футбол, як це сталося у велоспорті і Формулі-1. Ми вже вбили суддів", - сказав Платіні, слова якого наводить Football Italia.

Відеоповтори було введено на Чемпіонаті світу-2018.

Раніше повідомлялося, що VAR працюватиме з 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, проте бос УЄФА Александер Чеферін спростував цю інформацію.

Нагадаємо, у 2015 році розгорівся корупційний скандал між тодішнім президентом ФІФА Йозефом Блаттером та Платіні.

Блаттера звинуватили у незаконному переказуванні 2 мільйонів швейцарських франків на рахунок Платіні. Обох було усунуто від футбольної діяльності на 8 років, пізніше термін скоротили до 6 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація