Помститися за 2010-й рік. Найцікавіші факти перед матчем "Аякс" - "Динамо"

Помститися за 2010-й рік. Найцікавіші факти перед матчем "Аякс" - "Динамо"

Фото: ФК Динамо Київ

Кияни виходили до групової стадії частіше за суперника.

22 серпня київське "Динамо" проведе у Амстердамі перший матч раунду плей-оф Ліги чемпіонів з "Аяксом".

Цікаво, що команди раніше зустрічалися лише раз - в раунді плей-оф Ліги Чемпіонів-2010/11. Тоді підсумкову перемогу з рахунком 3:2 відсвяткував "Аякс" (1:1 в Києві, 2:1 в Амстердамі).

При цьому срібний призер минулого чемпіонату Нідерландів не грав на груповому етапі з сезону 2014/15. Три останніх сезони "Аякса" в Лізі чемпіонів завершувалися в кваліфікації. Тоді як, "Динамо" грало на груповому етапі в сезоні 2016/17, але в минулому році теж оступилося в кваліфікації.

Також варто зазначити, що "Аякс" виступав на груповому етапі Ліги чемпіонів 13 разів, а "Динамо" може зіграти на груповій стадії Ліги чемпіонів 17 раз.

Нагадаємо, рік тому "Динамо" програло "Янг Бойз" в третьому відбірковому раунді Ліги чемпіонів (3:1 вдома, 0:2 в гостях). Кияни продовжили боротьбу в Лізі Європи і дійшли до 1/8 фіналу. На цій стадії вони поступилися "Лаціо" з загальним рахунком 2:4.

Зазначимо, що гра розпочнеться о 22:00. Матч-відповідь відбудеться 28 серпня. Переможець протистояння вийде у груповий етап Ліги чемпіонів, команда, яка програє, - у груповий етап Ліги Європи.

Нагадаємо, у 3-му раунді кваліфікації "Динамо" пройшло "Славію".

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація