WADA не оскаржуватиме дискваліфікацію Срни

WADA не оскаржуватиме дискваліфікацію Срни

Фото: ФК Шахтар

Організація залишила чинним рішення Національного антидопінгового центру.

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) не подаватиме апеляцію на дискваліфікацію захисника "Шахтаря" Даріо Срни за вживання допінгу.

"WADA вирішило не апелювати у цій справі. Проте, національна антидопінгова організація і ФІФА мають право скористатися апеляцією, якщо це дозволяє зробити дедлайн подання апеляції", - повідомили представники WADA за запит Футбол 24.

За рішенням українського антидопінгового центру Срна дискваліфікований за допінг на 17 місяців. У позазмагальний період у нього були виявлені нетипові показники компонентів ендогенного стероїдного профілю.

Початок відліку покарання рахуватиметься з дати взяття проби - 22 березня 2017 року. Таким чином, футболіст зможе вийти на поле не раніше 22 серпня 2018 року.

За цим рішенням могла бути подана апеляція до Спортивного арбітражного суду в Лозанні, але наразі невідомо, чи скористалася одна зі сторін цією опцією.

Нагадаємо, що у середині вересня 2017 року з’явилася інформація стосовно позитивної допінг-проби Срни . Пізніше вже сам хорват повідомив про те, що він впіймався на допінгу та у зв'язку з цим вимушений буде на певний час призупинити свою кар'єру, аби не підставляти себе та клуб.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація