Єдину російську легкоатлетку відсторонили від Олімпіади в Ріо

Єдину російську легкоатлетку відсторонили від Олімпіади в Ріо

Фото: Reuters

Стрибунка у довжину подала апеляцію до Спортивного арбітражного суду.

Єдину російську легкоатлетку Дарію Клішину, яку допустили до Олімпійських Ігор у Ріо, відсторонили від змагань.

Про це повідомляє "Спорт Експрес".

Це сталося в останній момент перед змаганнями. Росіянка намагається оскаржити рішення, стрибунка у довжину подала апеляцію до Спортивного арбітражного суду. Засідання почнеться 14 серпня о 17 годині за московським часом.  

Попри на відсторонення від Ігор, Клішина залишається в Олімпійському селищі. За словами президента Олімпійського комітету Росії Олександра Жукова, в Міжнародній федерації легкої атлетики не пояснили, що сталося. Там послалися на якусь нову інформацію.

За даними New York Post, причиною стали нові відомості в контексті доповіді незалежної комісії WADA про допінг у російському спорті.

Сама Клішина на своїй сторінці в Facebook написала, що вона "чиста" від допінгу спортсменка. Росіянка назвала себе жертвою системи маніпулювання спортом і політики в ньому.

Нагадаємо, 18 липня WADA опублікувало доповідь, в якій говориться про те, що влада Росії систематично покривали вживання допінгу своїми спортсменами під час Олімпіади в Сочі 2014 року.

Також в заміні проб російських спортсменів на "чисті" брали участь співробітники ФСБ.

У листопаді 2015 року Росію запідозрили у махінаціях з допінг-пробами. Причому, звинуватили в причетності до скандалу ФСБ і Володимира Путіна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація