За договірні матчі в Україні вже оголосили 11 підозр – Холодницький

За договірні матчі в Україні вже оголосили 11 підозр – Холодницький

Ілюстрація / Фото: ФК Дніпро

Серед підозрюваних - 5 професійних футболістів, 4 топ-менеджери клубів, 2 тренери.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) вже оголосила 11 підозр у справі про футбольну корупцію. Про це заявив голова САП, перший віце-президент ФФУ Назар Холодницький.

"Понад 100 негласних слідчо-розшукових дій, понад 70 обшуків.. Друга хвиля була буквально тиждень тому. Оголошено уже 11 підозр серед них – п’ятеро професійних футболістів, четверо топ-менеджерів футбольних клубів, двоє тренерів", – розповів Холодницький у коментарі Футбол News.

Імена глава САП не озвучив, наголосивши, що це можна буде зробити після того, як провадження передадуть до суду.

"Сподіваюся, що ближче до кінця літа… до вересня ми побачимо перші провадження в судах. Це не ті провадження, які повинні розглядатися роками або багато місяців. Два-три місяці достатньо з тієї доказовою базою, яку ми побачили", – вважає Холодницький.

Карта клубів підозрюваних у договірняках

На його думку, футболістам, які брали участь у договірних матчах, можна надати другий шанс, що ж до тренерів, арбітрів та власників клубів, тут Холодницький переконаний: "вони не повинні бути причетні до футболу "

Нагадаємо, 22 травня розпочалася масштабна спецоперація через "договірняки" в українському футболі. Тоді було проведено 50 обшуків в 9 областях України.

Загалом під підозру потрапили 35 клубів. Серед них 5 клубів Прем’єр-ліги та 16 Першої ліги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація