Засновник WADA: Чим довше ФІФА чекає, тим складніше буде перенести ЧС-2018 з Росії

Засновник WADA: Чим довше ФІФА чекає, тим складніше буде перенести ЧС-2018 з Росії

Фото: Getty Images

Росія вже залишилася без трьох змагань у зимових видах спорту.

Член Міжнародного олімпійського комітету (МОК), засновник WADA (Всесвітнього антидопінгового агентства) і автор першого звіту про російський допінг Річард Паунд висловив свою думку щодо ймовірності перенесення чемпіонату світу з футболу 2018 року з Росії.

"Я недостатньо знаю про внутрішні справи ФІФА, щоб сказати тут щось певне.

Але ясно, що чим довше ФІФА чекає, тим складніше буде прийняти рішення про перенесення чемпіонату. Там вже виникне маса проблем з логістикою і тому подібним", - наголосив 74-річний канадський юрист в інтерв'ю "Спорт-Экспресс".

Зазначимо, що Росія вже втратила право проведення чемпіонату світу з бобслею в 2017 році в Сочі, етапу Кубка світу з біатлону в Тюмені і етапу Кубка світу з ковзанярського спорту в Челябінську.

9 грудня 2016 року WADA опублікувала другу частину доповіді спеціального слідчого Річарда Макларена про застосування та приховуванні допінгу російськими спортсменами на Іграх у Сочі.

За новими даними понад тисячу російських спортсменів у 30 видах спорту, так чи інакше пов'язані з вживанням допінгу або приховуванням позитивних проб.

Ознаки підміни проб знайдені у 12 російських спортсменів, які завоювали медалі на Іграх у Сочі в 2014 році. В тому числі у двох атлетів, які виграли чотири золоті медалі.

В Сочі-2014 Росія виграла медальний залік, завоювавши 13 золотих, 11 срібних і 9 бронзових нагород.

Нагадаємо, 18 липня 2016 року WADA опублікувало доповідь, у якій йдеться про те, що влада Росії систематично покривала вживання допінгу своїми спортсменами під час Олімпіади в Сочі 2014 року.

Також участь у заміні проби російських спортсменів на "чисті" брали співробітники ФСБ. 

МОК вирішив не дискваліфіковувати всю збірну Росії на Олімпійських іграх у Ріо, а надав такі повноваження федераціям, які вирішували, кого зі спортсменів допускати.

Тим часом паралімпійська команда Росії була усунена від участі у Іграх-2016.

Повʼязані теми:

Наступна публікація