Збірна Аргентини встановила неймовірний антирекорд на груповій стадії ЧС-2018

Збірна Аргентини встановила неймовірний антирекорд на груповій стадії ЧС-2018

Фото: Reuters

Востаннє це було рівно 60 років тому.

Футболісти збірної Аргентини після розгромної поразки від Хорватії оновили власний антирекорд на групових стадіях ЧС-2018.

"Альбіселесте" зазнали найбільшої поразки на групових стадіях Мундіалю, починаючи від 1958 року. Тоді аргентинська команда зганьбилася у грі з Чехословаччиною (1:6).

Цікаво, що з тієї зустрічі Аргентина не програвала з розгромним рахунком на 13 Мундіалях. Востаннє "синьо-білі" програвали з розгромом взагалі на ЧС-2010 ( у чвертьфіналі від збірної Німеччини - 4:0).

Окрім того, команда Хорхе Сампаолі вже не знає смаку перемог на світових першостях протягом чотирьох зустрічей. Про це повідомляє TyC SportsНагадаємо, що у першому турі ЧС-2018 Аргентина зіграла внічию зі збірною Ісландії (1:1), а Ліонель Мессі ще й примудрився не забити пенальті. Також Аргентина, починаючи від 1974 року, не змогла здобути бодай одну перемогу у двох стартових поєдинках групової стадії Чемпіонатів світу.

Після двох турів в їхньому активі лише одне очко. Для того, аби вийти до наступної стадії змагань, Аргентині потрібно обов'язково перемагати Нігерію та сподіватися на результати інших зустрічей у квартеті.

___________________________________

Нагадаємо,  9 країн, серед яких Україна, Австралія, Фінляндія, Японія, Данія, Ісландія, Велика Британія, Польща, Швеція, ​оголосили дипломатичний бойкот Чемпіонату світу в Росії. Причинами для цього стало вторгнення РФ до України та Сирії, отруєння у Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, голодування українських політв’язнів, у тому числі режисера Олега Сенцова, та систематичне порушення прав людини в Російській Федерації.

Безстрокове голодування Сенцов оголосив 14 травня 2018 року. Його головна вимога - звільнення понад 60 українських політв'язнів, які перебувають за ґратами у Росії. Цю вимогу режисера підтримав Держдеп США, ЄС, парламент Канади і т. д.  

2015 року російський суд незаконно засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Акції на підтримку режисера відбулися у всьому світі, у тому числі в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація