Збірна Бельгії відігралася з 0:2 і вигризла у Японії путівку в 1/4 фіналу Чемпіонату світу

Збірна Бельгії відігралася з 0:2 і вигризла у Японії путівку в 1/4 фіналу Чемпіонату світу

Фото: Reuters

За вихід у півфінал бельгійці посперечаються з Бразилією.

Просто скаженим виявився матч 1/8 фіналу Чемпіонату світу між Бельгією та Японією. Бельгійці вирвали перемогу з рахунком 3:2.

Перший тайм японці провели, грамотно захищаючись, а за перші 7 хвилин другого забили два м’ячі.

На 48-й хвилині Гаку Сібасакі зробив відмінну передачу з центра поля на Генкі Харагуті, Ян Вертонген не зміг перехопити м’яч, і вісімка японців точно пробив у дальній кут воріт.

На 52-й Сіндзі Кагава зачепився за м'яч біля штрафного бельгійців, віддав Інуї Такасі, який поцілив дальнім ударом низом.

Бельгійці ніяк не могли впоратися з обороною суперника, а ще моменти мали Еден Азар, який поцілив у стійку, та Ромелу Лукаку, який пробив головою поруч зі стійкою. Проте Бельгії вистачило 5 хвилин, щоб зрівняти рахунок і повернутися у боротьбу.

Причому, обидва голи "дияволів" було забито головою!  Вертонген забив, напевно, найкрасивіший гол головою – він м’яко пробив з гострого кута під дальню стійку (69’).

Згодом Маруан Феллайні зацідив м’яч у сітку після розкішної подачі Азара зліва (74’).

Останній відрізок основного часу був дуже гарячими. А у компенсований час бельгійці у стрімкій контратаці вигризли цю путівку у чвертьфінал завдяки голу Насера Шадлі!

У чвертьфіналі збірна Бельгії зіграє з командою Бразилії. Матч відбудеться 6-го липня.

 

______________________

Нагадаємо,  9 країн, серед яких Україна, Австралія, Фінляндія, Японія, Данія, Ісландія, Велика Британія, Польща, Швеція, ​оголосили дипломатичний бойкот Чемпіонату світу в Росії. Причинами для цього стало вторгнення РФ до України та Сирії, отруєння у Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, голодування українських політв’язнів, у тому числі режисера Олега Сенцова, та систематичне порушення прав людини в Російській Федерації.

Безстрокове голодування Сенцов оголосив 14 травня 2018 року. Його головна вимога - звільнення понад 60 українських політв'язнів, які перебувають за ґратами у Росії. Цю вимогу режисера підтримав Держдеп США, ЄС, парламент Канади і т. д.  

2015 року російський суд незаконно засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Акції на підтримку режисера відбулися у всьому світі, у тому числі в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація