Збірна Хорватії у серії пенальті вибила Росію та вийшла до півфіналу ЧС-2018

Збірна Хорватії у серії пенальті вибила Росію та вийшла до півфіналу ЧС-2018

Фото: Reuters

"Картаті" зіграють з англійцями.

Збірна Хорватії стала останньою командою, яка зуміла вийти до 1/2 фіналу ЧС-2018.

У 1/4 Мундіалю "картаті" здобули перемогу над Росією у серії післяматчевих пенальті з рахунком 4:3.

Цікаво, що першими відкрили рахунок саме росіяни. Денис Черишев на 31 хвилині поклав м'яч у верхній кут воріт голкіпера хорватської команди.

Хорватія відігралася вже за вісім хвилин - Андрій Крамаріч вдало замкнув головою простріл з лівого флангу у виконанні Маріо Манджукіча.

Утім, в основний час на більше команди не вистачило. Усе мав вирішити додатковий час. "Картаті" вперше вийшли вперед на 101 хвилині - екс-динамівець Домагой Віда вдало переправив м'яч головою у сітку воріт після навісу з флангу від партнера по команді.

Фото: Reuters

Росія знайшла в собі сили відіграти у цьому протистоянні - Маріо Фернандес на 115 хвилині забив гол та перевів гру у серію післяматчевих пенальті. Там точнішими були хорвати - 4:3.

Таким чином, перегравши Росію, Хорватія вийшла до півфіналу світової першості. Суперником команди Златко Даліча буде Англія, яка раніше розібралася зі Швецією.

______________________________

Нагадаємо,  9 країн, серед яких Україна, Австралія, Фінляндія, Японія, Данія, Ісландія, Велика Британія, Польща, Швеція, ​оголосили дипломатичний бойкот Чемпіонату світу в Росії. Причинами для цього стало вторгнення РФ до України та Сирії, отруєння у Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, голодування українських політв’язнів, у тому числі режисера Олега Сенцова, та систематичне порушення прав людини в Російській Федерації.

Безстрокове голодування Сенцов оголосив 14 травня 2018 року. Його головна вимога - звільнення понад 60 українських політв'язнів, які перебувають за ґратами у Росії. Цю вимогу режисера підтримав Держдеп США, ЄС, парламент Канади і т. д.  

2015 року російський суд незаконно засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Акції на підтримку режисера відбулися у всьому світі, у тому числі в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація