Збірна Швеції перемогла Швейцарію і вийшла у чвертьфінал ЧС-2018

Збірна Швеції перемогла Швейцарію і вийшла у чвертьфінал ЧС-2018

Фото: Reuters

Для шведів ця гра стала 50-ю на Чемпіонатах світу.

Збірна Швеції оформила путівку у чвертьфінал Чемпіонату світу-2018, обігравши команду Швейцарії з рахунком 1:0.

Єдиний гол на 66-й хвилині забив Еміль Форсберг.

Перед штрафним суперника Форсберг отримав м’яч від Ола Тойвонена, змістився вправо і сильно пробив. М’яч рикошетом від захисника залетів у сітку.

У компенсований час Мікаель Ланг підштовхнув Мартіна Ольссона на підході до свого штрафного, за що отримав червону картку за зрив атаки. Після перегляду відеоповтора головний арбітр призначив штрафний удар, з яким впорався голкіпер.

Зазначимо, що для шведів ця гра стала ювілейною, 50-ю, на Чемпіонатах світу. Скандинавська збірна стала 11-ю командою, яка досягла цього показника.

в 1/4 фіналу збірна Швеції зіграє з переможцем пари Колумбія – Англія. Матч цієї стадії відбудеться 7-го липня (17:00).

______________________

Нагадаємо,  9 країн, серед яких Україна, Австралія, Фінляндія, Японія, Данія, Ісландія, Велика Британія, Польща, Швеція, ​оголосили дипломатичний бойкот Чемпіонату світу в Росії. Причинами для цього стало вторгнення РФ до України та Сирії, отруєння у Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, голодування українських політв’язнів, у тому числі режисера Олега Сенцова, та систематичне порушення прав людини в Російській Федерації.

Безстрокове голодування Сенцов оголосив 14 травня 2018 року. Його головна вимога - звільнення понад 60 українських політв'язнів, які перебувають за ґратами у Росії. Цю вимогу режисера підтримав Держдеп США, ЄС, парламент Канади і т. д.  

2015 року російський суд незаконно засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Акції на підтримку режисера відбулися у всьому світі, у тому числі в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація