Збірна України з баскетболу отримала потужне підсилення з НБА на відбіркові матчі ЧС-2019

Збірна України з баскетболу отримала потужне підсилення з НБА на відбіркові матчі ЧС-2019

Збірна України з баскетболу отримала потужне підсилення з НБА на відбіркові матчі ЧС-2019

Фото: fbu.ua

Поєдинки відбудуться 14 та 17 вересня.

Збірна України з баскетболу отримала непогане підсилення перед важливими поєдинками, які відбудуться у рамках кваліфікації на ЧС-2019.

"Синьо-жовтим" зможуть допомогти гравці, які наразі виступають в НБА - Олексій Лень та Святослав Михайлюк. Про це повідомляє офіційний сайт Федерації баскетболу України.

"ФБУ та НБА дійшли згоди щодо участі гравців у двох поєдинках кваліфікації світової першості. Протягом останнього періоду вдалося владнати усі формальності. Що важливо, раніше самі баскетболісти чітко підтвердили своє бажання допомогти українській збірній у майбутніх поєдинках, а НБА виставила рахунок на страхування гравців. 

Відзначимо, що Михайлюку за поточної ситуації страхування не потрібне, а ось страховий ризик травматичного правого ахілу Олексія Леня оцінюється у 10 мільйонів доларів. Щоб покрити і оплатити страхування, ФБУ треба заплатити 31 тисячу 408 доларів США", - йдеться в офіційній заяві ФБУ.

Зазначимо, що зараз Лень є гравцем клубу "Атланта Гокс". До цього він п'ять років виступав за "Фінікс Санс". Що стосується Михайлюка, то він виступає за "Лос-Анжелес Лейкерс".

Потрапляння до складу національної команди прокоментував й сам Михайлюк.

"Грати за збірну України для мене завжди було мрією. Я патріот! Дуже хочу зіграти проти Іспанії і збираюся допомогти збірній України в найближчих важливих матчах. Знаю, що для нашої команди зараз майже немає права на помилку, тому навіть з таким грізним суперником потрібно грати на переможний результат. Радий, що все так вирішилося з страховкою.

Упевнений, що в київському Палаці Спорту на матчі проти Іспанії буде справжнє свято! Запрошую всіх уболівальників підтримати Україну", - зазначив Михайлюк.

Нагадаємо, що українська команда проведе свої матчі 14 (проти Іспанії) та 17 вересняЧорногорією).

Повʼязані теми:

Наступна публікація