Зміни у футбольних правилах: командам УПЛ розповіли, як тепер будуть судити арбітри

Зміни у футбольних правилах: командам УПЛ розповіли, як тепер будуть судити арбітри

Фото: ФК Карпати

Штрафний або пенальті можуть призначити навіть за поведінку лікаря команди.

25 липня в Будинку футболу відбувся навчальний семінар Комітету арбітрів ФФУ для представників клубів Прем'єр-Ліги.

Основною метою семінару було ознайомлення спеціалістів із змінами та нововведеннями в Правила гри. Нові правила роз'яснював інструктор ФІФА Віктор Дердо.

1.

Багато уваги приділили темі позбавлення суперника очевидної можливості забити м'яч. Але тут всі нюанси пов'язані з тим, коли давати червону, а коли жовту картку.

Поняття "фолу останньої надії" вже не існує. Забудьте про нього і не використовуйте в своєму лексиконі.

2.

Тепер штрафний або пенальті можуть призначити навіть за поведінку... лікаря команди або будь-якого іншого її представника. Розминається, наприклад, запасний гравець, зупиняє м'яч на лінії поля — жовта картка і пенальті чи штрафний.

3.

Залишаючи поле для усунення недоліків, пов'язаних з екіпіруванням, раніше футболіст повинен був повернутися в гру тільки під час наступної зупинки гри. Тепер можна повертатися на поле з дозволу арбітра, але не в момент проведення атаки своєї команди.

4.

У всі часи у футболі було таке правило — м'яч вважається в грі, якщо він подолав відстань, рівну свого кола. Тобто, подаєш кутовий, підійшов, ледь торкнувся м'яча - гра пішла. З цього сезону такого не буде. Необхідний ОЧЕВИДНИЙ рух м'яча.

5.

За порушення правил за межами поля завжди призначали вільний удар. Тепер це буде каратися штрафними, а якщо фол стався біля штрафного майданчика, арбітр може спокійно призначити пенальті.

6.

Рука в офсайді — це не офсайд. Положення поза грою фіксується тільки з тієї частини тіла, якою можна грати. Щодо офсайдів було багато й інших нюансів.

7.

У разі порушення правил, яке тягне на червону картку, принцип переваги дотримуватися зовсім не обов'язково. Свисток потрібно давати одразу.

8.

Арбітр і воротар зобов'язані знати футболіста, який б'є пенальті. Якщо удар з точки завдаватиме не той гравець, якого назвав капітан, показується жовта картка і призначається вільний удар.

9.

Така ж ситуація і з помилковим замахом перед пробиттям. Раніше давали картку і просили перебити. Тепер втрачається право на пенальті. До речі, якщо воротар порушує правила при пробитті пенальті, то не просто призначається повторний удар, а ще показується жовта картка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація