Знаменита білоруська біатлоністка Домрачева оголосила про завершення кар'єри

Знаменита білоруська біатлоністка Домрачева оголосила про завершення кар'єри

Фото: Reuters

Вона є єдиною у світі чотириразовою олімпійською чемпіонкою в біатлоні.

Білоруська біатлоністка Дар’я Домрачева завершила кар'єру.  Про це спортсменка оголосила на спеціальній прес-конференції 25 червня.

"Я довго думала, але настав час розставити крапки над "i". Після закінчення сезону я намагалася знайти компроміс, який дозволив би мені виховувати дитину і поєднувати це зі спортивною кар'єрою. На жаль, я не знайшла оптимального рішення. Це обдумане і нелегке рішення, але я завершую спортивну кар'єру. Час у великому спорті залишиться незабутнім", - сказала Домрачева журналістам.

Зазначимо, що білоруска є єдиною чотириразовою олімпійською чемпіонкою в біатлоні. Останнє "золото" вона завоювала в 2018 році на зимовій Олімпіаді в Пхенчхані (в естафеті). До цього на Іграх у Сочі-2014 вона виграла три особисті гонки (гонка-переслідування, індивідуальна гонка і мас-старт).

На рахунку Домрачевої 34 перемоги на етапах Кубка світу. У сезоні 2014/2015 білоруска виграла головний трофей біатлонного року - Великий кришталевий глобус. У скарбничці спортсменки - п'ять Малих кришталевих глобусів: по одному в переслідуванні і спринті, три - в мас-стартах.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація